Първоначално публикувано от pininfarina
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
155 2.0 16v МY95 Sport
-
Първоначално публикувано от radostin_ivanov Покажи съобщениеХората в сервизите,и те хляб трябва да ядат.
30лв, за да погледнат и да не ми решат проблема някакси не ми се дават. Аз с компютри се занимавам, но ако не мога да оправя нещо, не им взимам пари на хората. При автомонтьорите по друг начин стоят нещата явно..
Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщениеКолега то за вода във филтъра има един датчик дето се завива на самия филтър от долу.На новия филтър го няма ,а има една бяла тапа.Тя се маха и на неино място се завива датчика ,кадето е бил на стария ти филтър,значи неграмотниците от сервиза или не са го закачили както трее или са го повредили при прехвърлянето от стария към новия филтър,та като за начало погледни под филтъра какво имаш и излиза ли жица от него,ако излиза жица виж каде и дали е добре закачена за буската.Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщениеПрецакал ти се е датчика, който отчита наличието на вода в нафтата. Навит е на долната част на горивния филтър. пробвай да го развиеш наполовина и да източиш нафта оттам. Ако след това пак продължи да свети е прецакан. Откачи му буксата и повече няма да ти изписва това
---------- Post added at 17:15 ---------- Previous post was at 17:13 ----------
Ако не е закачен куплунга няма да му изписва нищо!
Comment
-
Здравейте,
Имам няколко питания, понеже съм се засилил да купувам Алфа ГТ. Първо искам да започна с това че ще и сложа полиуретанови тампони отпред и отзад на СтронгФлекс, намерил съм на добра цена цялостен кит само отпред или само отзад, който иска, мога да му взема и на него ! И червена и жълта серия!!! Лично аз ще сложа червени. Другото което е искам като я взема живот и здраве да поразпитам за тунинг силов предимно...
1. 3.5баров МАП от къде да си намеря и кога е нужен да се слага, щото за сега не мисля да слагам друга турбина искам само леко повишаване до към 180 коня.
2. Q2 диференцял какво е ?? - Шпер ли някъв ЛСД и къде може да се намери ?
3. Искам отпред да сложа по силни апарати като тези които слагат на ГТА незнам колко бутални са едни червени пише на тях Алфа Ромео може да са 4, от къде да търся такива ?
4. Какъв филтър да сложа панелен или конус като го изкарам да смуче от решетката отпред ?
5. Колко генерация да правя спрял съм се на 63мм само с едно резонаторно гърне и разклонение към края за два ауспуха в двата края като разклоненията да са на 60 или 55 ?
Благодаря за сега, ако има други въпроси ще пишаLast edited by hefty; d.m.y г., 17:42.
Comment
-
Купи си направо ГТ с 3.2 мотор, какво ще се занимаваш със засилване на тоя дизел.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от hefty Покажи съобщениеЗдравейте,
Имам няколко питания, понеже съм се засилил да купувам Алфа ГТ. Първо искам да започна с това че ще и сложа полиуретанови тампони отпред и отзад на СтронгФлекс, намерил съм на добра цена цялостен кит само отпред или само отзад, който иска, мога да му взема и на него ! И червена и жълта серия!!! Лично аз ще сложа червени. Другото което е искам като я взема живот и здраве да поразпитам за тунинг силов предимно...
1. 3.5баров МАП от къде да си намеря и кога е нужен да се слага, щото за сега не мисля да слагам друга турбина искам само леко повишаване до към 180 коня.
2. Q2 диференцял какво е ?? - Шпер ли някъв ЛСД и къде може да се намери ?
3. Искам отпред да сложа по силни апарати като тези които слагат на ГТА незнам колко бутални са едни червени пише на тях Алфа Ромео може да са 4, от къде да търся такива ?
4. Какъв филтър да сложа панелен или конус като го изкарам да смуче от решетката отпред ?
5. Колко генерация да правя спрял съм се на 63мм само с едно резонаторно гърне и разклонение към края за два ауспуха в двата края като разклоненията да са на 60 или 55 ?
Благодаря за сега, ако има други въпроси ще пиша
Ако искаш истинска Алфа вземи си стара, новите са пълен кенеф. Без извинение.Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!
Comment
-
Колега , където ще дадеш 6-8 хилки за дизелово GT и после ще наливаш още поне 2-3-4 хилки в муунинг , по добре направо 3.2 .... има ги за по 8 хилки , а за другите 2-3 където ще ги даваш за разни според мен глупости.... си вземи няколко варела с бензин и яко газ ....Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI
Comment
-
Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщениеНякой да има впечатления от термостат Гейтс за 1.9 ЖТД ?
Колеабая се м/у него и Бер.
Трябва да го сменям че ми замръзна г*за на тая кожа!156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеЗимай Бер !Поръчан е вече
На 147-цата стабилизиращата 22мм ли е или 23мм?
И последно ладовите тампони само с отвор 23мм ли са и и има ли значение от каква лада са?
Да ги мажа ли със силиконова грес нещо маргарин,вазелин...
В Ланча форума на Либрите гледам подлагат някви ремаци и гуми от колело има ли смисал от това?
И най-важното тампоните отпред ли да ги режа към мотора или отдолу или както сметна за по-естетично?
Утре мисля да си реша проблема завинаги с тея глупави тампониLast edited by zaryto; d.m.y г., 14:11.Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщениеКолега , където ще дадеш 6-8 хилки за дизелово GT и после ще наливаш още поне 2-3-4 хилки в муунинг , по добре направо 3.2 .... има ги за по 8 хилки , а за другите 2-3 където ще ги даваш за разни според мен глупости.... си вземи няколко варела с бензин и яко газ ....а и колата ще си е ежедневка
А и тия няколко варела като му знам разхода на тоя 3,2 ще ти стигнат точно за няколко месецаsigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
: )
здравейте момчета,собственик съм вече на 147-ца : )) имам нужда от нова топка на скоростния лост тази е много захабена.
От къде мога да си намеря отново същата държа да е оригиналната на алфа ромео ? по моргите ли да се разходя ? от софия съм
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеНе си разбрал... След като духне няколкото варела с бензин, следва едно яко ГАЗифициране156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Хахаха,само за справка ще кажа, че алфа 147 2.0 туин спарк, изрядна от всякъде, с 3ма човека даде по-висок разход от турбо фиата ми с 2ма души и еднакво темпо до италфеста тази година в Хасково... Смятай 3.2-то, че ще ти изгори дреите. Така, че газифицирането на този мотор става много примамлива алтернатива, ако ползваш колата и я караш поне 6-7000км на година.Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 18:51.Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщениеКолега , където ще дадеш 6-8 хилки за дизелово GT и после ще наливаш още поне 2-3-4 хилки в муунинг , по добре направо 3.2 .... има ги за по 8 хилки , а за другите 2-3 където ще ги даваш за разни според мен глупости.... си вземи няколко варела с бензин и яко газ ....
Comment
Comment